VIII. TÜRKLERİN DÜNYASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU


VIII. ULUSLARARASI TÜRKLERİN DÜNYASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU
8. ULUSLARARASI
TÜRKLERİN DÜNYASI
SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU
24-26 EKİM 2024
ATIRAV-KAZAKİSTAN

BİLDİRİ ÖZETİ GÖNDERİMİ İÇİN SON TARİH: 10.10.2024


Değerli Bilim İnsanları,
Almanya merkezli Institut für Die Welt Der Türken (Türklerin Dünyası Enstitüsü) ve H. Dosmuhamedov Atırav Üniversitesi tarafından organize edilen 8. Uluslararası Türklerin Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu, 24 – 26 Ekim 2024 tarihleri arasında Kazakistan‘ın Hazar Denizi kıyısındaki güzel şehri Atırav‘da yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlenecektir.
Sosyal bilimlerin tüm alanlarından özgün akademik çalışmalara açık olarak gerçekleştireceğimiz sempozyumumuz, ÜAK ve YÖK'ün ilgili mevzuatlarına göre uluslararası bilimsel etkinlik özelliği taşımaktadır ve akademik teşvik ve doçentlik kriterlerini karşılamaktadır.
Sempozyumumuzun temel amacı, Türk Dünyası ile ilgili çalışmalar yürüten bilim insanlarını buluşturarak; alandaki gelişmeler hakkında fikir alışverişi yapabilecekleri bir ortam oluşturmaktır.
Enstitümüzün kuruluşundaki temel amaçlardan biri Türk dünyasına hizmet eden kıymetli şahsiyetleri ödüllendirmektir. Bu amaçla her yıl düzenli olarak verdiğimiz “Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri”nin 2024 yılı hak edenleri sempozyumun açılış programında ilan edilecektir.
Siz değerli bilim insanlarının katılımı ile 3 gün boyunca güzel kazanımlar elde etmek dileğiyle…
Bilgi ve başvuru adresimiz: https://www.weltdertuerken.org/
E-posta adresimiz:turklerindunyasi@gmail.com